L’ortodòncia és una branca de l’odontologia que s’especialitza en el diagnòstic, prevenció i tractament de les irregularitats dentofacials o mal oclusió (mala mossegada). Persegueix la perfecta col·locació de les dents, amb els seus beneficis estètics i de salut, així com la normal coordinació dels maxil·lars, aconseguint una harmonia facial. Dents sanes que funcionen bé, i una cara equilibrada que agrada a qui la contempla, repercuteixen en l’autoestima del pacient i en la seva acceptació social.

 

estudi cefalomètric previ

És una tècnica de gran utilitat en l’odontologia i especialment en l’ortodòncia, ja que permet obtenir mesures del crani a partir de radiografies que després es calquen sobre un software digital. Amb aquesta informació, s’estableixen els punts anatòmics més significatius i es mesuren les distàncies i relacions entre uns i altres (ossos, músculs, dents, etc.) atenent a diferents criteris per després comparar-los amb els patrons de normalitat.

És un procediment diagnòstic fonamental abans d’iniciar qualsevol tractament ortodòntic, ja que permet determinar les anomalies morfològiques, de col·locació i de creixement de les dents, per així establir l’objectiu del tractament i poder realitzar l’adequat seguiment.

ortodòncia a Manresa

 

Diferents solucions d’ortodòncia a Manresa:

 

Solució 1: cirurgia ortognàtica + ortodòncia

La cirurgia ortognàtica permet tractar, ja sigui per motius funcionals o estètics, aquells casos en que hi ha problemes d’harmonia facial, és per això que també se l’anomena cirurgia de les deformitats facials.

Aquesta cirurgia proporciona resultats a nivell funcional i estètic. En els casos en que afecta els ossos del maxil·lar o la mandíbula, es produeixen problemes d’oclusió, dificultats d’encaix o males adaptacions de la mandíbula, de manera que l’operació no només proporciona resultats estètics, sinó que funcionalment és molt important.

Els casos d’ortognàtica es realitzen conjuntament entre l’equip de cirurgia maxil·lofacial i el d’ortodòncia a Manresa.
Els pacients que presenten aquestes alteracions també han de combinar la cirurgia amb ortodòncia per a uns òptims resultats.

ortodòncia a Manresa

 

Solució 2: ortodòncia convencional o metàl·lica

L’ortodòncia convencional és el tipus d’ortodòncia a Manresa més difós i conegut. Es col·loquen els brackets a la cara externa de la dent (la cara visible). Cada bracket color platejat s’adhereix a la dent en la seva superfície sense envoltar-ho.
La seva principal avantatge és la seva gran versatilitat per resoldre qualsevol tipus de mal oclusió. Són fàcils de netejar, són econòmics i accessibles per a la majoria de persones, on l’exigència estètica no és molt important (adolescents, estudiants, etc.).

ortodòncia a Manresa

 

També ortodòncia per a nens

Es col·loca l’ortodòncia convencional amb la possibilitat que el nen esculli les gomes de subjecció dels brackets dels seus colors preferits, per així fer més suportable el temps d’ús de l’ortodòncia.

ortodòncia a Manresa

 

Solució 3: ortodòncia estètica

L’ortodòncia estètica consisteix en l’ús d’aparells ceràmics (brackets ceràmics) de color similar a la dent o transparents, de manera que dissimulen bastant l’ús de l’aparatologia d’ortodòncia, fent-la confortable, agradable i poc visible.

Aconseguim d’aquesta manera que el tractament d’ortodòncia a Manresa no suposi un inconvenient en la nostra imatge, passant pràcticament desapercebut. Aquest mètode és ideal per a pacients adults ja que uneix efectivitat i estètica.

ortodòncia a Manresa

 

Solució 4: ortodòncia lingual

L’ortodòncia lingual és una modalitat de tractament que actualment està revolucionant el món odontològic i que dia a dia es fa servir més. El resultat final és igual a l’obtingut a través de l’ortodòncia convencional, però afegeix certs beneficis.
Es tracta d’uns brackets especials fets a mida que s’adhereixen a la cara interna de les dents, deixant lliure d’aparells el somriure. Després de diversos anys, molts casos han estat tractats i resolts amb èxit tot i la resistència al canvi innovador que suposa la tecnologia avançada.

Finalment, és important assenyalar que l‘avantatge de l’estètica la converteix en la primera opció ideal per a persones adultes i joves que refusen a utilitzar aparells visibles.

ortodòncia a Manresa

 

Solució 5: ortodòncia invisible

L’ortodòncia invisible o transparent a Manresa és una revolucionària tècnica d’ortodòncia estètica que ve a substituir als fins ara habituals aparells de metall.
Ja fa anys que s’utilitzen aquests sistemes alineadors transparents, totalment estètics i pràcticament invisibles als ulls dels altres. El seu disseny en format compacte i fabricació en un material similar al plàstic o la silicona, permet als pacients posar-se’ls i treure-se’ls quan vulguin per anar a reunions, esdeveniments importants, cites o simplement per sortir a prendre alguna cosa amb amics, el que resulta molt pràctic.

ortodòncia a Manresa

 

No dubti en buscar la millor opció d’ortodòncia a Manresa.

 

ALGUNES PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE ORTODÒNCIA A MANRESA

Per a què es fa servir?
Per corregir una mala correspondència entre l’arcada dentària inferior amb la superior i / o un anòmal alineament de les dents. Els casos més freqüents que necessiten de tractament d’ortodòncia són:

  • Dents apinyades o superposades.
  • Sobremossegades o submossegades.
  • Mossegades obertes (tanquen dents posteriors però no les anteriors).
  • Molt o poc espai entre dents.
  • Dents de més o absents.

És una tècnica que cada vegada s’utilitza més, donat l’actual interès per la promoció de la salut dels nostres fills. Cada vegada és sol·licitada a edats més primerenques.

Són els tractaments d’ortodòncia dolorosos?
Les forces aplicades per moure les dents són molt suaus, de manera que passats els primers dies d’adaptació, no notarà res en especial.

Podré portar una vida normal?
Sí, totalment. Els aparells d’ortodòncia no interferiran en les seves activitats habituals.
S’han de seguir algunes recomanacions a l’hora de dinar o de raspallar-se les dents.
No canviarà la seva forma de parlar, i pot mantenir la seva activitat professional i les seves relacions socials sense cap interferència.

 

Sol·licita cita pel teu estudi d‘ortodòncia a Manresa.