LA HIGIENE BUCODENTAL A SIDENT

L’ higiene dental és fonamental per tenir una boca i unes dents sanes.

A la clínica dental SiDent  insistim en aquest aspecte, perquè sabem que una bona higiene dental i un bon manteniment equival a no tenir problemes dentals.

Has de saber, que per tenir una bona higiene dental

només necessites

un raspall de dents, una bona tècnica  i fil dental.

 És importat que un professional t’expliqui com i on posicionar el raspall  per què la tècnica de raspallat sigui correcte.

clínica dental a Manresa

 La higienista Consol Fernández t’explicarà concretament en el teu cas quina és la millor manera de raspallar-te

El tractament de les neteges bucals es fa per mantenir un bon estat de salut.

Aquest tractament s’ha de fer un cop a l’any. Hi ha persones a qui les dentistes o les higienistes poden recomanar fer aquest tractament més sovint.

 

 

                             Aquest tractament també el realitzem quan hi ha gingivitis.

                 La causa més freqüent de la gingivitis és  l’acumulació de biofilm (placa dental).

Si quan et raspalles les dents veus que et surt sang de la geniva, significa que en aquest espai hi ha placa dental, que no hem eliminat correctament i ha inflamat aquesta zona

Higiene dental a Manresa

Quan surt sang de la geniva ens hem de raspallar millor aquesta zona i si no millora en pocs dies, la recomanació és  visitar al dentista o higienista dental.

Pot ser necessari fer el tractament de neteges bucodentals.

Higiene dental a Manresa

Mai ha de sortir sang d’una geniva. Si passa, significa que hi ha un problema que s’ha de tractar.

Estètica dental a Manresa

Per què ens hem de raspallar les dents cada dia?

El nostre organisme genera uns bacteris que es dipositen al marge de la geniva. La geniva no esta enganxada a la dent, sinó que té un espai entre 1 i 3 mm aproximadament; els bacteris es dipositen en aquest espai.Cada dia el nostre organisme gènera aquest Biofilm. Per aquest motiu és que ens hem de raspallar les dents. Aquest Biofilm és el causant de totes les patologies que tenim a la boca, tant de càries com de genives. Com menys biofilm o placa dental a la boca, menys patologies.

Com ha de ser el raspall.

L’equip d’higienistes dentals de la clínica SiDent recomanen un raspall de duresa mitjana, ja que són els que més bé s’adapten a les genives i arrosseguen la placa dental.

El raspall elèctric és una eina que funciona molt bé, perquè facilita els moviments, en tenir el capçal petit i rodo és molt fàcil de posicionar, és accessible i elimina més placa dental, pel fet que passa més vegades i més ràpidament que el raspall manual per la zona que raspallem.

Els professionals de la clínica dental SiDent recomanem la utilització d’aquests raspalls.

El raspall no s’ha de mullar abans de fer servir, perquè el raspall també absorbeix el biofilm i si el mullem perdem efectivitat als filaments.

 

Higiene dental a Manresa

El fil o la cinta dental

Per netejar la zona interdental (el punt de contacte entre les dues dents) sempre hem d’utilitzar fil o cinta dental. Aquesta és una zona on el raspall manual o l’elèctric no arriba a netejar, i per tenir una bona higiene bucal és necessari usar el fil dental. A la clínica dental SiDent ens agrada recomanar la cinta dental, ja que és més plana i més fina, facilitant així l’accés en aquest espai.

 

Quan hem d’utilitzar la cinta dental

Hi ha dentistes que recomanen abans del raspallat, altres després del raspallat i altres recomanen que sigui entremig. Primer raspallar les dents després passar la cinta dental i en acabat tornar a raspallar les dents. La veritat és que es pot fer quan es vulgui, l’important és la utilització del fil o cinta dental cada dia, després de cada àpat i que el fil arribi fins a sota del marge gingival. S’ha d’introduir el fil amb un petit moviment de serra per no tallar-nos la geniva i desplaçar el fil cap a una banda del triangle de geniva i després cap a l’altra banda.

Higiene dental a Manresa

La pasta de dents

Hem de posar molt poca pasta dentífrica, la mida d’un pèsol, qui neteja les dents és el raspall, la pasta ajuda però si en posem molta pot donar la sensació que tenim la boca neta ja que les pastes ens donen una sensació de frescor i potser no hem passat el raspall bé per tot arreu.

Hi ha molts tipus de pasta dentífrica, específica per cada problema dental: sensibilitat, gingivitis, càries…A Sident, si no hi ha cap patologia, recomanem les pastes dentífriques fluorades.

Hem de fer servir col·lutoris

A La clínica dental SiDent, ens agrada recomanar-los, els col·lutoris tenen una sèrie de característiques que beneficien les dents i les mucoses, reduint la quantitat de biofilm i fent que als bacteris els hi costi més enganxar-se a les dents. Hi ha molts tipus de col·lutoris, les dentistes i les higienistes de la clínica dental SiDent et poden recomanar un d’específic pel teu cas. En general els col·lutoris es fan servir després del raspallat de les dents i el fil dental. S’ha de tenir el líquid durant 30 segons o 1 minut a la boca. És important que després de glopejar el col·lutori no ens esbandim la boca amb aigua, després del col·lutori hauríem d’estar 30 min sense beure ni menjar.

La neteja bucodental

Raspallar-se les dents pots semblar fàcil, però és una mica més complexe del que pensem.

A la clínica dental SiDent et volem explicar com has de fer la neteja bucodental i com tenir una bona tècnica.

Comencem doncs!

Hem de començar sempre raspallant primer el marge de la geniva i després passar a netejar la dent i la mucosa. El raspall el posarem en un angle de 45° cap a la geniva i farem un moviment vibratori o circular al marge gingival.

Un cop tenim net el marge, netejarem tota la dent i la geniva per sobre del marge gingival.

És recomanable seguir un circuit. Si seguim un circuit és més fàcil que no ens deixem cap zona de la boca sense raspallar.

Començar per la part superior, per l’últim queixal de la part dreta, anar cap a la zona anterior i arribar a l’últim queixal de la part esquerra.

Després tornar per la part interior, la part palatina. Fer el mateix procés a la part inferior.

Un cop netegem les dents ens falta fer l’espai entre les dents, aquest espai rep el nom de zona interdental. s’ha de netejar amb la cinta dental.

TRUCA'NS

938733233

ESTEM

C/ GUIFRÉ EL PELÒS, 49, BX DRETA

MANRESA

Email Us

clinica@sident.cat