Si fumes, hauries de saber això …

Les taques de les dents i la mala olor de l’alè poden ser conseqüència de l’hàbit de fumar.
Fumar provoca moltes amenaces per a la salut oral, per exemple, la pèrdua de peces dentals i el càncer oral, així com el fracàs en alguns tractaments dentals.


T’expliquem algunes d’elles …

Si ets fumador, hauries de saber que:

La teva boca és un dels llocs on més clarament es manifesten els efectes del tabac.  A l’efecte nociu dels més de 4.000 constituents tòxics i carcinogènics del tabac , s’afegeix l’efecte de la calor induït en fumar.
Per fumar, tens majors nivells de bacteris patògens al priodont (teixit que envolta i suporta les dents) a més, la teva geniva rep menys aportació sanguínia i d’oxigen.

L’hàbit continuat de fumar fa que a la boca disminueixin els mecanismes defensius contra placa bacteriana que causen les malalties orals.
El risc de desenvolupar la periodontitis és 3 vegades més gran que el risc que té una persona que no fuma.
El tabac també ajuda a progressar la malaltia periodontal amb més rapidesa i dificulta la seva detecció inicial.

El tabac fa que la resposta a el tractament periodontal sigui pitjor. De fet, entre el 85 i el 90% dels pacients que responen pitjor a un tractament d’aquest tipus són fumadors.

   

Per tenir una boca i unes dents sanes La clinica dental SiDent et recomana que deixis de fumar.

La taxa de fracàs dels tractaments d’implants dentals en els fumadors és dues vegades superior que en els no fumadors.

La barreja de tabac  i alcohol,   és summament perillosa: es permeabilitza la mucosa oral i el risc de patir càncer bucal augmenta.
Tot i que la incidència de càncer oral en la població és de 8 casos per cada 100.000 habitants, és perillosa perquè es diagnostica en estadis avançats.