L’ortodòncia és una branca de l’Odontologia, que s’especialitza en el diagnòstic, prevenció i tractament de les irregularitats dentofacials o mala oclusió (mala mossegada). Persegueix la perfecta col·locació de les dents, amb els seus beneficis estètics i de salut, així com la normal coordinació dels maxil·lars, aconseguint una harmonia facial. Dents sanes que funcionen bé, i una cara equilibrada que agrada a qui la contempla, repercuteixen en l’autoestima del pacient i en la seva acceptació social.

 

Estudi cefalomètric previ

És una tècnica de gran utilitat en odontologia i especialment en l’ortodòncia, ja que permet obtenir mesures del crani a partir de radiografies que després es calquen sobre un software digital. Amb aquesta informació, s’estableixen els punts anatòmics més significatius i es mesuren les distàncies i relacions entre uns i altres (ossos, músculs, dents, etc.) atenent a diferents criteris per després comparar-los amb els patrons de normalitat.

És un procediment diagnòstic fonamental abans d’iniciar qualsevol tractament ortodòntic, ja que permet determinar les anomalies morfològiques, de col·locació i de creixement de les dents, per així establir l’objectiu del tractament i poder realitzar l’adequat seguiment del mateix.

Ortodòncia invisible a Manresa

 

Avui dia hi ha nombroses tècniques d’ortodòncia amb resultats més o menys similars però són cada vegada més persones les que opten per solucions estètiques que no els interfereixin amb la seva vida laboral o social. Una d’aquestes solucions que t’oferim a Clínica Dental SiDent és l’ortodòncia invisible a Manresa.

 

Ortodòncia invisible

L’ortodòncia invisible és una revolucionària tècnica d’ortodòncia estètica que ve a substituir als fins ara habituals aparells de metall.
Ja fa anys que s’utilitzen aquests sistemes alineadors transparents, totalment estètics i pràcticament invisibles als ulls dels altres. El seu disseny en format compacte i fabricació en un material similar al plàstic o la silicona, permet als pacients treure-se’ls i posar-se’ls al seu gust per anar a reunions, esdeveniments importants, cites o simplement per sortir a prendre alguna cosa amb amics, el que resulta extremadament pràctic.

Ortodòncia invisible a Manresa

 

Avantatges de l’ortodòncia invisible

  • Estètica:

Els avantatges de l’ortodòncia invisible a Manresa a nivell estètic és que els seus alineadors són imperceptibles a una distància de mig metre. Tot just ningú els notarà. Els alineadors són transparents, el que fa que s’adaptin sense problemes al teu estil de vida i a la teva relació diària amb els altres.

  • Comoditat:

Les molèsties o la sensibilitat de les ortodòncies convencionals no es noten amb l’ortodòncia invisible, ja que no hi ha fricció entre els aparells i la cara interna dels llavis.

S’eviten a més els problemes d‘adhesió: en els pacients amb Amelogenesis Imperfecta, corones protèsiques amb superfícies primes o ponts de porcellana, el doctor no es preocuparà per assegurar els brackets sobre aquestes superfícies.

  • Extraïble:

Una altra gran avantatge és que els alineadors són de posar i treure. Si vols te’ls pots treure quan vulguis. Cal treure-se’ls per menjar, però te’ls pots treure també per a una entrevista o una cita, per exemple.

Els músics o atletes es beneficien considerablement de l’ortodòncia invisible. Si l’alineador interfereix amb l’instrument es pot retirar, el mateix passa amb l’atleta o els esportistes.

  • Resistència:

Els alineadors invisibles no es trenquen. Però fins i tot si ocorregués, el pacient no necessita trucar corrents a la clínica.

  • Higiene bucal:

Comparat amb les ortodòncies convencionals, els pacients presenten una millor salut de les genives i dents amb l’ús dels alineadors durant el tractament d’ortodòncia invisible. Això és perquè per raspallar-se les dents, es fa sense les fèrules, com ho faries normalment si no portessis ortodòncia. Pots utilitzar fil dental com faries normalment per evitar l’halitosi i mantenir una higiene bucal adequada, no hi ha brackets metàl·lics ni filferros que interfereixin.

  • Temps:

El temps de cada sessió per a les visites d’ortodòncia invisible a Manresa és molt curt. A més, amb aquest sistema, l’odontòleg de Clínica Dental SiDent requereix de molt pocs instruments a la safata. Això vol dir que, en la majoria dels casos, ha de passar menys temps a la consulta perquè se li facin els ajustos necessaris durant el tractament.

  • Eficàcia comprobada:

Gràcies al propi sistema de fèrules que es van adaptant periòdicament, el software especialitzat en ortodòncia invisible et permet veure els resultats i el pla de tractament virtualment fins i tot abans de començar el tractament, de manera que pots veure l’aspecte que s’espera que tinguin les teves dents per quan acabis el tractament d’ortodòncia invisible.

 

ALGUNES PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE ORTODÒNCIA INVISIBLE A MANRESA

És dolorosa l’ortodòncia invisible?
Algunes persones poden sentir una petita molèstia o pressió temporal durant els primers dies a l’inici de cada nova etapa del tractament, al posar-se un alineador nou. Aquestes molèsties desapareixen en un parell de dies.

Són iguals de llargs els tractaments d’ortodòncia invisible que els tractaments d’ortodòncia fixa?
En la majoria de casos tractats amb el sistema d’alineadors transparents el temps es veu reduït gairebé fins a la meitat comparant amb el sistema de brackets, ja que no existeixen events que puguin retardar el tractament com el descimentat de brackets, o que les dents no responguin de la manera esperada, fet que amb l’ortodòncia invisible no succeeix perquè es programen tots els passos. L’estimació d’un tractament amb ortodòncia invisible està entre els 9 i 18 mesos, fins i tot menys.

Pot alterar-se la veu amb l’ortodòncia invisible?
Per l’experiència dels pacients queda evidenciat que la parla no es veu alterada, tot i això és possible que hi hagi un període d’adaptació d’1 a 2 dies la primera vegada que el pacient es col·loca els alineadors, ja que es tracta d’un objecte nou que es col·loca en la cavitat oral i que abans no hi era.

Pot realitzar-se un tractament d’ortodòncia invisible qualsevol persona?
Es pot fer servir l’ortodòncia invisible per tractar la maloclusió d’una infinitat d’adults i adolescents interessats en corregir el seu somriure. En alguns casos molt excepcionals, pot ser necessari un altre tipus d’ortodòncia durant un temps, però en tot cas, l’odontòleg especialista sempre li aconsellarà quina és la millor opció per obtenir grans resultats.
Ortodòncia invisible a Manresa