Gràcies a la higiene dental podem eliminar la tosca (“sarro”) per sobre de les genives. Es realitza amb ultrasons, que no danyen ni ratllen la dent.

Beneficis i avantatges de la higiene dental:

 • Prevé la gingivitis mitjançant l’eliminació de la tosca acumulada. La gingivitis, produeix genives inflades, inflamades, sagnants i que fan mal al raspallar les dents.
 • Millora l‘aspecte de les dents, donant una sensació saludable i acurada de la dentadura.
 • És imprescindible per prevenir les càries. Les càries dentals, són forats que malmeten l’estructura de la dent i que poden arribar a infectar l’arrel.
 • Prevé el mal alè, un dels símptomes que més poden afectar la vida social del pacient.
 • Prevé la periodontitis: la destrucció dels lligaments i l’os que suporten la dent, la qual cosa sovint porta a la pèrdua d’aquesta.
 • Prevé també els abscessos, que provoquen dolor i incapacitat d’usar les dents.

 

Com cuidar les dents amb una correcta higiene dental:

Les dents sanes estan netes i no tenen càries. Les genives sanes són rosades i fermes. Per mantenir les dents i genives sanes, hauríem de seguir aquests passos:

 • Utilitza el fil dental almenys un cop al dia. És millor fer-ho abans de raspallar-se les dents. El fil dental remou la placa que es troba entre les dents i sobre les genives.
 • Raspalli les dents almenys dues vegades al dia. Raspalli durant dos minuts en cada ocasió.
 • Utilitzeu pasta dental que contingui fluorur. El fluorur ajuda a enfortir l’esmalt de les dents i a prevenir la càries.
 • Canvieu el raspall de dents cada tres o quatre mesos.
 • Consumeixi una dieta saludable. És menys probable que pateixi de malaltia de les genives si menja aliments saludables.
 • Eviti els dolços i les begudes endolcides. Menjar i beure coses dolces incrementa el risc de presentar càries dentals. Si decideix menjar o beure coses dolces, raspalli les dents poc després.
 • NO fumi. Els fumadors tenen més problemes de dents i genives que els no fumadors. A més la majoria de tractaments dentals disminueixen la seva eficàcia en persones fumadores.
 • Mantingui les pròtesis dentals, retenidors i altres aparells ben nets. Això inclou raspallar regularment. També és possible que hagi de remullar-se en una solució netejadora.
 • Pregunti si el raspall de dents elèctric és apropiat per a vostè. S’ha demostrat que aquests raspalls netegen les dents millor que els manuals.
 • Aprengui com utilitzar apropiadament el fil dental. L’ús inadequat o massa vigorós del fil pot causar lesió a les genives.
 • Consulteu si ha d’usar aparells o eines especials, com irrigació amb aigua. Això pot ajudar a vegades a complementar (però no reemplaçar) el raspallat i l’ús del fil dental.
 • Programeu una higiene dental a Manresa cada any. Demani cita a la nostra clínica dental.
  Una neteja regular de les dents practicada a la nostra clínica dental remou la placa que pot acumular-se fins i tot amb l’ús acurat del raspall i el fil dental. Això és molt important per arribar fins a les zones que són difícils d’accedir.
  La neteja professional inclou raspat i polit. Aquest procediment involucra l’ús de diversos instruments per afluixar i remoure els dipòsits de tosca de les dents. A la nostra clínica dental a Manresa podrem detectar els problemes a temps, de manera que no es tornin més seriosos i costosos de solucionar.

Higiene dental a Manresa

 

La importància de la higiene dental a Manresa:

La higiene dental és el primer pas en molts tractaments (raspatges radiculars, blanquejaments, tractaments desensibilitzants, etc.) i és un mitjà preventiu de moltes altres malalties.

En realitat la higiene dental diària, meticulosa i constant de les dents i mucoses és el millor tractament preventiu per a la majoria de les patologies bucals, i s’ha de fer per part del pacient.

Higiene dental a Manresa

Però tot i tenir una correcta higiene dental diària, amb el pas del temps la placa i la tosca poden acumular-se en les genives i aquestes es tornen vermelles i inflamades. En realitzar-se la higiene dental a Manresa per part d’un professional, es torna a recuperar la salut gingival.

Per aconseguir una cura completa de la boca és molt important que realitzem una higiene dental professional almenys un cop l’any.

Higiene dental a Manresa

 

Informació del protocol d’higiene dental a Manresa:

1. Anestesiem amb esprai o injectable si el pacient ho sol·licita per molèsties.
2. Utilitzem aparells d’ultrasons per a l’eliminació del tàrtar o tosca.
3. Eliminació de taques amb bicarbonat.
4. Si quedessin restes de taques, s’utilitza un raspall o copa de goma amb pasta de profilaxi.
5. En casos de pacients fumadors i amb moltes taques, insistim fins a obtenir un bon resultat.
6. Col·loquem fluor durant 1 minut en cubeta.
7. Quan es realitzi la higiene dental, un professional valorarà l’estat de les seves dents per si hi hagués necessitat de tractaments com: emblanquiment, ortodòncia o pròtesi, que poguessin servir per millorar la seva estètica.
8. Donem instruccions al pacient sobre higiene oral: tècnica de raspallat apropiada i utilització de productes específics en cada cas.
9. Segons les necessitats de cada pacient, li recomanem l’ús de productes com pasta de dents, col·lutori, seda dental, raspalls interproximals, tipus de raspall, netejadors linguals, … insistint en la manera de realitzar-ho i la durada del tractament indicat.
10. Informem al pacient que pot ser que tingui una mica de sensibilitat després de la neteja oral, si és així i no desapareix en uns dies, si us plau, consulteu-nos.
11. Li recordem la periodicitat de la higiene dental professional i la importància de les revisions periòdiques.

 

No oblidi que realitzar-se una higiene dental a Manresa per part dels nostres professionals de Clínica Dental SiDent almenys un cop l’any és vital per mantenir una adequada higiene oral que complementi a la higiene dental diària.